vissza

Visszanyerhetik idegenforgalmi adójuk egy részét azok a paloznaki szálláskiadók, akik sikeresen pályáznak a község önkormányzatának megbízásából, a szálláshelyek minőségfejlesztésére meghirdetett felhívásra. Pályázónként, minimum 100.000 Ft, maximum 500.000 Ft támogatás igényelhető, 50 % önrész biztosításával.

Magánszálláshely fejlesztés önkormányzati támogatással

A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület által kezelt pályázat rövidtávú célja a vendégelégedettség növelése, komfortérzetük kiterjesztése, a térségi turisztikai célok közösen együttműködve történő megcélzása. A közép és hosszú távú célok közé természetesen a vendégéjszakák számának növelése, a települések versenyképességének javítása tartozik, de egyértelmű célkitűzés a gazdaság fehérítése, azaz IFA bevallási gyakorlat reformja is – írja honlapján a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület.

Az elnyert összeg felhasználása széleskörű, az eszközbeszerzéstől a szolgáltatásfejlesztésig terjed. A TDM szervezet tagságában bevezetett Riviéra minősítő és családbarát, kerékpáros barát, állatbarát védjegy rendszer alapján a szállásadónak vagy minősítésben kell csillagot emelnie vagy szolgáltatását kibővítenie a pályázat segítségével.

Az önkormányzatok az erre elkülönített összeget a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesületnek adják át, mely a hozzá beérkezett pályázatokat 2018. november 15-ig elbírálja, így a következő szezonra a tervezett szálláshelyfejlesztések elkészülhetnek.
A pályázati kiírás és az adatlapok alább letölthetők:

» Pályázati adatlap

» Paloznak szálláshely pályázat

(hirbalaton.hu)